|уторак, 2 маја, 2023
You are here: Home » Новости » Хор из нашег храма у посети браничевској Епархији

Хор из нашег храма у посети браничевској Епархији 

На дан светих учитеља Словенских Кирила и Методија 24.маја 2015, уз благослов Епископа Г.Игнатија, хор из наше цркве боравио је у посети манастирима браничевске Епархије.

Поред чланова хора и запослених радника при нашем храму на ходочашће су путовали прота Драган као вођа пута и старешина прота Мирослав са протиницама.
На пут се кренуло у недељу рано ујутро према манастиру Раваница код Ћуприје, где су наши свештеници заједно са прото-синђелом Јефтимијем духовником раваничким, служили св.Литургију. После богослужења и целивања Св. Моштију св. праведног Кнеза Лазара, игуманија Марија раваничка приредила је послужење за све госте из Београда.
Пут смо даље наставили преко Сењског Рудника и Ресавице до Деспотовца поред кога се налази наша друга дестинација коју смо планирали да посетимо, задужбина св. Деспота Стефана  манастир Манасију. После обиласка ове велике светиње и целивања Св. Моштију св. Деспота Стефана, сестринство је угостило све путнике а потом смо кренули даље Ресавским крајем преко Свилајнца и даље према Великој Плани. Поред саме вароши Плане, трећи манастир који смо посетили био је манастир Покајница.
Поред Велике Плане постоји још једна светиња задужбина Св. Деспота Стефана, кренули смо да обиђемо и манастир Копорин, који је био последња дестинација са данашњег путовања.

Видевши само део светиња и лепоте наше лепе Домовине кренули смо назад према Београду, духовно веома испуњени и такође пожелевши да слично ходочашће поновимо у скоро време у неком другом крају наше Србије.

Фотографије са данашњег пута погледајте у галерији слика.