|среда, 27 септембра, 2023
You are here: Home » Новости » Помен пострадалој дечици у О.Ш Владисалав Рибникар

Помен пострадалој дечици у О.Ш Владисалав Рибникар 

Благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, данас 04.05.2023. године, после вечерњег Богослужења служили смо помен невино постарадалој дечици из основне школе Владислав Рибникар у Београду.
Помен у Покровсој цркви у присуству великог броја верника а посебно младих служили су протојереји-ставрофори Јовица Вићентијевић, Драган Предић, Милутин Чекетић, јереји Гаврило Рајић, Михаило Рапајић и протођакон Стеван Рапајић.
Старешина наше цркве прота Јовица обратио се присутнима и нагласио да ова трагедија која је задесила пре свега породице побијене дечице, наш град, нашу Србију, треба да буде показатељ како да не пропуштамо прилику да више времена проводимо са нашом децом и да им указујемо у сваком тренутку на лепоту живота, а не да се воде начину живота коју нам модерна технологија намеће на овај или она начин.
Молимо се Васкрслом Господу да пострадалима АНИ, СОФИЈИ, БОЈАНИ, АНДРИЈАНИ, КАТАРИНИ, МАРИ, ЕМИ, АНДРИЈИ и раднику обезбеђења ДРАГАНУ, подари рајско насеље а њиховим родитељима утеху да овај ненадокнадиви губитак што лакше поднесу.

Неколико фотографија погледајте у галерији слика.
Текст: прота Драган Предић
фотографије: ђакон Павле Матулић