|понедељак, 9 маја, 2022
You are here: Home » Новости » Слава Покровске цркве у Београду

Слава Покровске цркве у Београду 

На празник Покрова Пресвете Богородице 14.10.2018, служили смо Свету  Литургију у храму Покрова Пресвете Богородице у Београду поводом храмовне славе.

Свету Литургију је служио протојереј-ставрофор Радомир Аћимовић, пензионисани парох из Лондона, а саслуживали су му протојереји – ставрофори Стеван Станковић, бивши Покровски старешина у пензији, Илија Летић, пензионисани парох из Покровске цркве, Драгослав Стикић, старешина цркве Лазарице на Звездари, протојереји Владимир Цупаћ парох покровски у пензији, Миодрага Нешић, парох Вазнесењске цркве у Борчи, јереји Игор Лукић парох цркве Св.Јована Владимира на Медаку, Борислав Петрић парох цркве Св.Илије у Миријеву и Димитрије Вељковић старешина цркве у Врчину, протођакон Томислав Милановић, ђакони Славко Аничић из цркве Св.Марка у Београду, Бранислав Кеџић из цркве Св.Александра Невског на Дорћолу и Никола Јанковић из црве Св.Јоакима и Ане у Калуђерици. Присутан је био и представник Римокатоличке цркве Св.Антуна, Викар самостана о. Леополд. У цркви препуној благочестивог народа о.Борислав из Миријева обратио се врло надахнутом беседом, и на послетку подсетиосве присутне на историјат нашег храма, и на све до сада урађеног у периоду од 4-5 година уназад. Затим је уследила Литија око храма и резање славског колача. Овогодишњи колачари били су Г. Звездан и Г-ђа Слађана Ивановић из Београда. а за следећу годину део колача и кумство преузео је Г. Слободан Пешић такође из Београда. После свете Литургије овогодишњи колачари  у парохијском дому приредили су  славски ручак за све присутне госте.
Интересантан податак о присутности изузетног великог броја верника из свих делова наше Престонице који су стајали у колони од неколико десетина метара да би ушли у наш храм.

Фотографије са данашње славе погледајте у галерији слика.

Текст и фотографије протојереј-ставрофор Драган Предић.