|четвртак, 5 октобра, 2023
You are here: Home » Новости » Владика Петар у недељу Мироносица служио у Покровској цркви

Владика Петар у недељу Мироносица служио у Покровској цркви 

Његово Преосвештенство Епископ топлички Г. Петар, викар Патријарха српског, служио је у недељу Мироносица 30. априла 2023. године, свету архијерејску Литургију у цркви Покрова Пресвете Богородице на Звездари

Њговом преосвештенству саслуживали су протојереји-ставрофори Јовица Вићентијевић, Милутин Чекетић, јереји Гаврило Рајић, Михаило Рапајић и ђакони Мирослав Митровић, Немања Калем и Павле Матулић. Благољепије Литургијског сабрања својим појањем улепшао је мешовити хор Покровске цркве.
У поучној беседи, Преосвећени Епископ је истакао  да се Бог не подразумева, да је натприродан и да долази. Владика Петар је још нагласио да је зато „наша вера увек вера наде, вера окренута у будућност„, јер „ми знамо да је испуњење и смисао у будућности, тамо нас чека Господ„. „Сваки дан је нова прилика и дан у коме треба да чекамо изненађење, јер Он јесте Бог изненађења, Бог који долази и раскида законе природе, који улази кроз границу историје из вечности и открива се нама“ Владика је још  истакао да нам се Бог открива „само када Га волимо, када Га желимо„. „Христос је за нас победу већ извојевао, а ми само треба са радошћу да је дочекамо и да је већ овде и сада свакодневно живимо“. 

После Свете Литургије, за Владику и служашче свештенство приређено је послужење у сали парохијског дома.

Фотографије са данашње Литургије погледајте у галерији слика.

Текст и фотографије: прота Драган Предић.