|петак, 3 јуна, 2022
You are here: Home » Новости » Владика Сава богослужио у Покровској цркви

Владика Сава богослужио у Покровској цркви 

Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава, викар Патријарха српског, служио је данас  03. јуна 2022.године, на празник Св. царева Константина и Јелене и Иконе Богородице пећке, свету архијерејску Литургију у цркви Покрова Пресвете Богородице у Београду.

Епископу Сави салуживали су настојатељ манастира Гомнионице јероминах Методије ( Крагуј ), јереји Гаврило Рајић, Михаило Рапајић из нашег братства, Вукашин Теофиловић парох из Лештана, Никола Јанковић парох из Калуђерице, Урош Стојановић парох из Вишњице, протођакон Радомир Врућинић ректор Богословије Св. Саве, и ђакони Никола Костић, Немања Калем и Павле Матулић. После заамвоне молитев Владика Сава је пререзао славски клач са данашњом кумом Г.-ђом. Невеном Секулић, а део колача за следећу годину је преузела Г.-ђа. Светлана Јоксимовић са породицом такође из приградског насеља Калуђерица.
На крају Литургије Епископ Сава Епископ Сава је у својој беседи говорио о значају празника Вазнесења Господњег који смо јуче прославили , као и светом Цару Константину и Царици Јелени, који су заслужни да је хришћанство данас вера која није прогоњена. Преосвећени је истакао значај молитвеног поклоњења  верној копији  чудотворное Пећке Мајке Божије, која се чува  у Покровском храму у Београду. На крају поучног слова, Епископ Сава је пристунима честитао данашњи празник и пренео благослове и молитве Патријарха српског.
После Литургије овогодишња кума Г-ђа. Невена Секулић са породицом   приредила је у парохијском дому славско послужење за свештенство и госте.

Текст и фотографије прота Драган Предић.

Фотографије са данашње славе погледајте у галерији слика.

Звучни запис беседе преузет са сајта СЛОВОЉУБВЕ