Skip to content Skip to footer

Ђакон

Павле Матулић

Enlightenment
80%
Spirituality
90%
Support
88%

Биографија

Рођен 17.05.1978. у Београду од оца Тончија и мајке Мире. Завршио је основну школу Владислав Рибникар у Београду, после које уписује  XIV београдску гимназију коју завршава 1997. После гимназије уписује Археологију на Филозофском факултету у Београду где је дипломирао 2004. Наредне 2005. после  одслуженог војног рока  отпочиње рад у цркви Покрова Пресвете Богородице као помоћник свештеника, а исте године по благослову блаженопочившег патријарха Павла, започиње студије на Теолошком факултету Српске Православне Цркве где полаже диференцијалне испите.

2015. године завршава теолошке мастер студије на студијском програму Опште теологије са звањем мастер теолога. На дан храмовне славе Покрова Пресвете Богородице 14. октобра  2020. Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј рукоположио је чтеца Павла у чин ђакона, а од 1. новембра исте године је постављен за парохијског ђакона Покровског храма.

Током студирања активно се ангажовао у црквеном певању певничког и хорског напева а током 2013. и 2014. благословом игумана манастира Ђурђеви ступови у Расу Герасима преузима дужност вођења музичког састава Ступови.

По благослову патријарха српског Иринеја 2014. ступа у црквени брак са Аном Илић из Љига. Ђакон Павле са својом супругом Аном и тројицом синова Петром, Стефаном и Георгијем живи у  Београду.
Ђакон Павлe са својом породицом слави Св. великомученика Георгија, који се празнује 06.маја.