Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Патријарх богослужио у Покровској цркви на Звездари

У другу недељу Васкршњег поста, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије служио је свету архијерејску Литургију у београдском храму Покрова Пресвете Богородице.

На св.Литургији Првојерарху Српске Православне Цркве саслуживали су: протојереји-ставрофори Јовица Вићентијевић, Слободан Аксентић, Милутин Чекетић, Јован Милановић, јереји Гаврило Рајић, Ненад Продић, Александар Поповић, Михаило Рапајић, протођакони Драган Радић и Радомир Врућинић и ђакон Павле Матулић.

У предивној беседи Свјатијејши Патријарх је истакао “Онако како верујемо, тако и живимо. Ако верујемо у откровење Божије, ако верујемо у реч Божију, онда је реч Божија закон и правило нашег живота, онда сва друга правила све друге законе проверавмо закону Божијем, и знамо да је закон Божији, реч Божија нама откривена и записана у Јеванђељу Христовом исправан, здрав, нормалан начин нашег постојања и нашега живота”

Верни народ и изузетно велики број дечице са радошћу су дочекали да Њгова Светост богослужи и поучи све који су дошли у ову централну Звездарску цркву.
После Свете Литургије у порти Покровског храма, Патријарх Порфирије је заједно са свим присутним верницима узео учешће у трпези љубави коју је припремило братство Покровске цркве. 

Текст и фотографије: прото-ставрофор Драган Предић

Leave a comment