Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Владика Иларион служио у Покровској цркви

Његово Преосвештенство Епископ  новобрдски  г. Иларионе, викар Патријарха Српског, служио је данас на празник  Светих царева Константина и  Јелене Св. Архијерејску Литургију у цркви Покрова Пресвете Богородице у Београду.
Епископу Илариону  саслуживали су протојереји-ставрофори Мирослав Поповић пензионисани парох из Мелбурна – Аустралија, Милутин Чекетић, Јован Милановић, јереј Гаврило Рајић и ђакон Немања Калем.
Преосвећени Владика се после прочитаног Јеванђеља обратио присутним верницима пригодном беседом и потсетио на речи Христове ” ЈА САМ ПУТ ИСТИНА И ЖИВОТ” нагласивши  какав треба да буде наш живот, живот по Христовом Јеванђељу јер  Христос говори: Устани, узми крст свој и ходи. То је непрекидан покрет, јер човек је биће покрета, створено за непрекидно кретање, за непрекидну динамику и напредовање ка Богу, а преславна тајна што Христос између осталог каже за себе да је Он тај пут. Тако када смо ми у Христу, у тајни Његове Цркве, ми смо на том путу и стално му се враћамо, то је пут који непрекидно траје, али тога смо најсвеснији баш на овој светој служби, на овом светом сабрању, на овом светом приношењу за које се припремамо целокупним својим животом.После Св. Литургије  за Владику, служашче свештенство прирежено је послужење у сали парохијског дома Покровске цркве.

Текст и фотографије прота Драган Предић

Leave a comment